Afanasia Smetanca zice că soțul a înșelat-o cu o cumătră. Ce dezvăluiri face femeia despre rivala sa

Afanasia Smetanca, de 63 de ani, din Racovăț, a aflat cu stupoare că are probleme cu legea. Revenită acasă după mai mulți ani petrecuți în Italia, Afanasia a aflat că de 6 ani are intentat un dosar penal pe numele său și acum riscă să facă pușcărie pentru că ar fi bătut-o măr pe o cumetră, pe care o bănuia că ar fi amanta soțului său. Femeia se jură că i-a dat doar câteva palme rivalei sale și pentru asta nu merită să ajungă după gratii.

Cum a răspuns Afanasia la detectorul de minciuni, puteți vedea aici: https://youtu.be/3pUbwdD_Ruo

„Am făcut nuntă. Avem doi copii, am o fată și un băiat. A lucrat, a adunat şi el la casă. Adică de muncit, a muncit acasă, dar acesta la avut de când m-a luat. Pe unde ne certăm, pe unde trăim bine, dar am lucrat și eu și el. Am trăit și bine, nu numai rău, se mai ducea el pe la femei, dar venea acasă. M-a schimbat, cum nu ar fi nu-i frumos, nici pentru mine, nici pentru copii. Am trăit foarte greu, mai bătea vântul, ferestrele trebuiau schimbate, ușile schimbate.
M-am dus unde se duce lumea, m-am dus în Italia.

Am lucrat la o familie 9 ani de zile. Băiatul a rămas cu tata, dar fata s-a dus în Grecia. Cand m-am dus băiatul a rămas cu tatăl sau. Dacă vine timpul să ne despărțim, tu ai sa fii cu tata și Oxana cu mama. Că el nu mă prea asculta. Băiatul avea 15 ani, fata deja era dusă în Grecia, avea 20 de ani. A lucrat și el, dar acasă, el cu casa, eu trimiteam bani el a făcut garajul, a făcut casa, a schimbat ferestrele, ușile. Eu îi trimiteam banii, îi trimiteam colete îi trimiteam tot lui, eu aveam încredere în el. Bătrâna unde lucram îmi spunea să am grijă, că trimit bani. În 2013 când am venit acasă omul meu era schimbat. Stă cu femeile în drum, venea și vecina dar eu nu știam nimic..Deja mai apoi când m-am dus am auzit că el prietenește. Nu am crezut.eu nu am crezut de așa ceva. Chiar am văzut-o că stătea cu el în drum și tot nu credeam.  E gospodină, dar asta îi place… mănâncă oameni. Îi plac oamenii. Deja când m-am dus la poartă, ea mi-a spus ca voi nu vă împăcați. El îmi spunea ca nu are nimic cu ea. Când m-am dus și am dat de portiță. Să nu-i vadă mahalaua, dar mahalaua cum n-ar fi îi auzea. Cum n-ar fi îi auzea, că ea în sâmbăta duminicii mari, în 2014 eu m-am dus la cimitir. L-ai văzut pe al tău că stă în drum și cinstește cu Eleonora? Dar eu zic nu, dar l-am văzut că stă în drum cu ea. Mă dau înapoi și mă uit ei stau.
Avea o farfurie de sarmale și vin.

Eu m-am dat la femei și am stat cu ele până la ora 11.
În timpul acesta, a venit băiatul și eu îi zic: Iura, dar de când tata a început a bea? Eu știam că el e bolnav și nu trebuia sa bea.
Când s-a dus îi zice tata, te-ai apucat de băut?Știi ca nu trebuia sa bei? El zice hai du-te ca eu am sa vin.
S-a dus la dânşii şi îi zice: ,,Tată, înţelegi că nu trebuie să bei? Da el zice: ,,Hai porneşte-te şi du-te”. Poate mai stăteam cu femeile în drum şi nu se întâmpla ceea ce s-a întâmplat. Femeile s-au împrăştiat toate acasă, eu am venit acasă. Și cum stăteam pe cerdac şi mâncam o plăcintă, zic: ,,iată ea s-a dus şi s-a culcat, dar el doarme în drum”. Nu m-am gândit la nimic rău. Când m-am dus să îl caut, ea îl petrecea pe el. Când a ajuns la poarta cea mare, am ajuns şi eu. Ea l-a ferit de câini şi el a ieşit. Apoi a venit acasă, m-a lăsat. El a zis că  nu i-a trăsnit în cap că noi o să ne luăm la întins. Eu îi spun ei: „Ție nu ţi-e ruşine la obraz, mi-ai botezat copiii şi deja acum ce te iubeşti cu el?”  Ea nu s-a ruşinat, mi-a zis: ,,Păi voi nu vă împăcaţi “. Eu în timpul acesta am văzut-o cum era ea îmbrăcată, nu prea mi-a plăcut. Purta o rochie scurtă, deasupra genunchilor, şi m-am gândit că e şi fără haina intimă.  Am dat să îi ridic rochia în sus şi ne-am apucat de păr.  Ea nici păr în cap nu avea, că era scurt. Cum m-a aninat de partea stângă, mi se ridicase o bolfă.  Ea în ogradă – eu în drum, ea în ogradă – eu în drum. Ne-am trântit în drum.  Când colo, eu îi spun ei: ,,Fa,  Eleonoră, ce-a fost, a fost, dă-mi drumul să mă duc acasă!”.  Ea tăcea, nu zicea nimic. În timpul acela mi-am amintit că este portiţa, şi zic, va veni şi el cu ceva şi m-or ucide amândoi de nu a şti nimeni până mâine dimineaţă de mine. Am început a striga, da ce a striga… A urla: ,,Măi Luca, fa Valea!” Cine să audă la 11 de noapte dacă ei toţi s-au culcat. Luca era afară şi m-a auzit şi a venit şi zice: ,,Fa, da cine sunteţi?” Eu îi spun, iată eu sunt Afanasica lui Colea. ,,Ce aţi păţit?”

,,Nu îţi spun ce am păţit, da roag-o pe Leonora să să-mi dea drumul acasă!”   Ea cum m-a aninat de păr, eu stăteam pe partea aceasta, pe partea dreaptă.  Nu mă puteam mişca nici într-o parte, nici în alta. Luca îi spune: ,,hai dă-i drumul femeii ca să se ducă acasă!”

După ce mi-a dat ea drumul, ne-am sculat noi în picioare, eu m-am scuturat de colb. Mi-am aşezat părul, că aveam un păr mare. Cum mi l-a înșfăcat pe mână, eram un cap cât o căldare. Aşa cuvinte dureroase spunea ea. Eu nu îi ziceam ei cuvinte așa de dureroase. Ea îmi zicea aşa nişte cuvinte urâte. 

Un an de zile să stai şi zi şi noapte cu un om bolnav. După aceasta, eu m-am dus că pe mine m-au chemat la lucru. Și m-am dus în Italia, am lucrat.  Îi spuneam la o femeie Galea,  din Brânzeni: ,,Galina, eu nu o să mă duc acasă.” A văzut femeia aceea cât am bolit eu şi câte lacrimi am plâns eu. Odată aşa mi-a zis: ,,Ştii ce ți-aș spune eu? I-ați geanta şi du-te la fiica ta în Grecia. Îţi iau bilet, du-te şi o să te mai odihneşti acolo, vei mai sta cu familia. Ea m-a văzut că eu prea mult plângeam. 

Eu nu îi spuneam nici ei ce am. Când m-am dus să-mi fac paşaportul, am dat de paşaport, l-am plătit tot. Când să primesc paşaportul îmi spune: ,,Mata ai proces penal, trebuie să te duci acasă să îţi rezolvi problema.” Și eu atunci am început a plânge şi mă gândeam: ,,Ce chiar trebuia să îmi facă proces penal?” El mi-a spus că a fost la judecată. El îi spunea, nu ea e vinovată, noi suntem vinovaţi. Eu l-am întrebat: ,,Nu a zis nimeni nimic?”  Zice: ,,Nu, nu a zis nimeni nimic”. 

„Iată ai văzut ce de hâtră eşti că ai ajuns şi în judecată.” Cumătra a spus că am bătut-o cu paru, am făcut-o neagră ca pământul. 

Dar ea  nu ştie că era de lemn, că era de fier, nu-i adevărat.Nu-i drept! Că eu nu m-am dus cu nimic în mână! Ea spune că i-am rupt coastele, are vânătăi acolo. La început spunea că i-am crăpat şi capul, da acum văd că numai coaste are rupte. Dar le are, dar nu le are? O femeie cu coastele rupte, cum mă numea ea şi îmi zicea cuvinte urâte… Nu cred. O femeie cu coastele rupte nu se poate o lună de zile să se scoale. După asta a fost sâmbătă, duminică şi luni. Iar marţi la piaţă, ea venea cu două torbe încărcate de la piaţă. Eu pe asta mă bazez că nu o avut coaste rupte, da într-adevăr vreau să văd dacă a avut. Mi-a cerut bani,  50.000 lei. Eu şi din Italia am sunat şi am vorbit cu ginerele ei.  Şi îi spun: ,, Vitalie, duceţi-vă, vă rog, şi retrageţi cererea. Eu nu am făcut aşa cum aţi spus voi, că am bătut-o cu parul. El îmi spune: ,, Dar câţi bani îmi dai?”  Eu i-am zis că îi dau 500 de euro.Dar el îmi spune : ,, Nu, nu! 10.000 euro dacă îmi dai mă duc şi te scot din calculator.” Dar eu i-am spus : ,, Saşa, eu să am 10.000 euro vin şi îmi rezolv problema singură.”210.000 euro eu de unde să fac?  Chiar aşa? Da, în toată ziua ne vedem aici. Nu, nu-mi spune nimic. Nu vorbim.

,,De ce te-ai dus şi l-ai căutat?  Matale ştii cum ai trăit cu dânsul. La ce te-ai dus? Zic: „Nu pentru mine, totuşi pentru voi mă duceam să nu ne râdă lumea”! Şi după asta ce a făcut, ce a făcut el? A stat acasă, a fost bolnav. Eu când am auzit că e bolnav tare, am venit acasă. 

Că nu mai veneam eu acasă… Dar îmi spunea fiecare că el e aşa de slab, că s-a îmbolnăvit tare! Ne sculăm dimineţa, el scoate cenuşa, facem focul. El face focul, eu mătur. Fac mâncare, mâncăm amândoi. 

Cum ne-am împăcat noi toată viaţa? I-au plăcut drumurile, dar eu am ţinut gospodăria. Şi eu i-am spus ei : ,,Tu ai ştiut viaţa mea şi nu au avut ce te băga acum cât am fost eu acasă!” Să fi fost ea în locul meu tot aşa era să facă.  Era să se ducă după bărbatul ei.  Veneau aici în poartă la mine, stăteau pe piatră. El cum o vedea că vine se ducea în drum. 

Eu i-am spus : ,, Măi omule, măi, eu acolo nu stau şi mă odihnesc, eu tot lucrez, vin acasă şi lucrez.”  

Dar când am mai ieşit eu în drum la femei, mai ales eu dacă am venit acasă.  Hai să facem ce trebuie de făcut şi pe urmă o să ieşi în drum la femei. 

Eu când am venit acasă şi când am ieşit în drum, ea m-a văzut, mi-a spus cu invidie : ,,Pisica mea nu-i la tine?” 

Zic: ,, Care pisică?” Dar am văzut pisica la o vecină dinaintea casei. Zic: ,,Iată este acolo o pisică.” Ea a spus: „Nu e a mea.  E a Mariei.” Eu zic: ,,  Dar vouă nu vă este ruşine la obraz? Dacă am venit acasă trebuie să îţi păzesc ţie pisica? Du-te şi îţi caută pisica! După asta am venit acasă şi îi spun lui: ,, Iată măi, Eleonora cu aşa un ton a strigat la mine că nu își găseşte pisica!”

El a ieşit în drum atunci, ea din nou i-a zis lui: ,, Măi, dar pisica mea nu e la tine? El i-a zis: ,, Du-te şi îţi caută pisica, ce o să ți-o caut eu? Stăteau în drum la băut. Nu i-am văzut cum se cuprind! De atunci, din ziua aceea,  s-a terminat relaţia. S-a terminat tot! Eu mă gândesc că pentru bani a fost.  Ea aşa a spus că nu o să lase până nu mă bagă în puşcărie.  Nu ştiu ce gânduri are, nu ştiu!  Dar ea ştie când o să îmi pună amendă, când o să mă bage în puşcărie. Mă gândeam şi eu : ,, Dar ce nu se mai trag femeile de păr? Trebuia să ne pună o amendă, şi mie şi ei, şi să se termine de atunci. Chiar dacă eram eu mai vinovată a trebuit să îmi pună mie o amendă. Un an de zile, un an de zile.