BĂRBAȚI ÎNARMAȚI AU RĂPIT ZECI DE COPII DE LA O ȘCOALĂ ISLAMICĂ DIN NIGERIA.

sursa foto: agerpres.ro


Un număr mare de copii au fost răpiți de niște indivizi înarmați de la o școală islamică din Nigeria, informează AFP și Agerpres.

„Un număr încă incert de elevi de la şcoala islamică Salihu Tanko au fost răpiţi după ce bărbaţi înarmaţi pe motociclete le-au atacat şcoala”, a făcut cunoscut guvernul statului nigerian Niger pe contul său de Twitter.

„Răpitorii au eliberat 11 copii, care erau prea mici pentru a merge pe jos”, a menționat guvernul. 

În școala coranică Salihu Tanko din Tegina erau aproximativ 200 de copii în momentul atacului, dar mai mulţi au reuşit să scape, a spus unul dintre lideri care a dorit să-şi păstreze anonimatul pentru siguranţa sa.

„La început au luat peste o sută de elevi, dar apoi i-au lăsat pe cei pe care îi considerau prea mici, cei cu vârste între 4 şi 12 ani”, a declarat el pentru AFP, adăugând că nu are date exacte despre numărul de copii răpiţi.

În Centrul și Nordul țării au crescut numărul de răpiri pentru răscumpărare. La o zi înainte de atac au fost eliberați alți 14 studenți din statul Kaduna care au fost prizonieri timp de 40 de zile.

De câteva luni, aceşti infractori sunt angajaţi în răpiri în masă din şcoli: 730 de copii şi adolescenţi au fost răpiţi din decembrie 2020, mai scrie AFP.