vineri, septembrie 24, 2021
No menu items!

DOI COPII DIN CĂUȘENI AU STAT ÎN CASĂ, APROAPE DE MAMA LOR CARE ZĂCEA STRANGULATĂ ÎN ȘOPRON

POPULARE

UN BEBELUȘ DE O LUNĂ A FOST VACCINAT DIN GREȘEALĂ ÎMPOTRIVA COVID-19

Un bebeluş de o lună a fost vaccinat "din greşeală" în Turcia împotriva COVID-19, primul caz cunoscut în lume...

DOI TINERI AU BĂTUT ȘI JEFUIT UN BĂRBAT ÎN PLINĂ STRADĂ

Doi tineri de 20 și 22 de ani au bătut și jefuit un bărbat de 50 de ani...

O FEMEIE DE 41 DE ANI SPUNE CĂ AUTORITĂȚILE I-AU LUAT COPIII PE CALE ILEGALĂ. CINE ARE GRIJĂ ACUM DE FIICELE EI ȘI CE...

Iana Komendatova de 41 de ani a rămas fără cele două fiice ale ei, după ce autoritățile din Căușeni...

Doi copii din Căușeni au rămas orfani după ce mama lor a fost găsită strangulată în șopronul casei. Mai mult, copii de 9 și 11 ani, au stat aproape 2 zile acasă, la câțiva metri de corpul neînsuflețit. Despre asta informează publika.md

Femeia de 34 de ani a dispărut sămbătă seară, după ce a pregătit cina copiilor și le-ar fi spus că pleacă în viziă la o prietenă.

Bunica minorilor, care locuieşte într-un sat din raionul Ştefan Vodă, a fost cea care a tras un semnal de alarmă, deoarece fiica sa nu răspundea la telefon. „Duminică am sunat şi ea nu a răspuns. Sâmbătă seara m-a sunat mi-a spus că îi este greu că el o să vină acasă şi o să o bată nu ştiu ce. Spunea să vină la noi. Eu i-am zis vină, dar ea zice am să mai văd şi nu a mai venit”, a spus Alexandra Guţu, bunica copiilor.

Bătrâna l-a rugat pe fiul său să meargă în sat şi să vadă ce se întâmplă. Acolo bărbatul a găsit-o pe sora lui strangulată într-un şopron din spatele casei. Copiii nu ştiau despre cele întâmplate. „Trag de uşa asta şi nu se deschide, de-am ceva nu mi-a plăcut şi era aici un cuţitaş, am ridicat în sus şi când am deschis uşa am văzut-o pe ea în faţă. Am ieşit prin partea cealaltă am închis uşa şi le-am spus copiilor daţi mâncare la răţuşte că nanul acuş o să vină, ca să nu să se sperie, şi m-am dus la Primărie să spun la sectorist”, a menţionat Veaceslav Afanasie, fratele femeii.

Mama femeii susţine că fiica ei şi-a pus capăt zilelor pentru că se certa deseori cu tatăl copiilor, care se află de mai mulţi ani la muncă în Federaţia Rusă. „Eu nu ştiu ce au avut ei, el nu e acasă e la Moscova. El tot îi spunea că o să vină, o să ia copiii. Nu trebuia să facă acest lucru, trebuia să vină la noi. Cred că s-a speriat de el, nu trebuia să facă acest lucru”, a explicat Alexandra Guţu, bunica copiilor.

Vecinii familiei susţin că femeia a avut de îndurat multe greutăţi: „Un an şi ceva de când el nu e acasă, greutăţi puţine a avut ea? Cât trebuie azi la copii mici, unul clasa a patra şi altul a cincea”.

Asistentul social din sat spune că familia, deşi săracă, nu era în evidenţa autorităţilor. „Nu au fost la evidenţa asistenţilor sociali, era o familie cum trebuie, normală. Îşi creşteau copii în dragoste şi educaţie, mama tot timpul avea grijă, ducea la grădiniţă, la şcoală. Nu erau în conflict cu legea, nu aveau certuri în familie, violenţă”, a declarat Maria Popovici, asistentă socială.

Cei doi copii se află temporar la un centru de plasament din localitate, până când tatăl lor va reveni de la Moscova. Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanţele producerii tragediei.

UTLIMELE ȘTIRI

UN BEBELUȘ DE O LUNĂ A FOST VACCINAT DIN GREȘEALĂ ÎMPOTRIVA COVID-19

Un bebeluş de o lună a fost vaccinat "din greşeală" în Turcia împotriva COVID-19, primul caz cunoscut în lume...

MAI MULTE ȘTIRI