vineri, ianuarie 21, 2022
No menu items!

Mai bine de 3 ani, ,,Vorbește Moldova” ajută sute de oameni să-și refacă viața. Susținem eroii noștri și îi încurajăm să-și atingă scopurile, care până atunci le păreau imposibile. Nimic nu ne-ar fi reușit fără implicare voastră, dragi urmăritori.

Arina Vuivan de 28 de ani, din satul Grozești, și-a povestit și ea drama în platoul ,,Vorbește Moldova”. Tânăra mamă are cinci copii, dar crește doar 3 dintrei ei. Totuși, din cauza condițiilor rele de trai, femeia risca să-i fie luate și celelalte odrasle. Experții emisiunii au fost sensibilizați de poveste Arinei. După filmări ei au discutat cu femeia și au oferit ajutor financiar. Femeia a primit din partea lor și produse alimentare și de igienă. La fel, noi am solicitat șefei direcției asistenței sociale din Nisporeni ca familia Arinei să fie monitorizată în continuare mai des. De atunci, ei sunt vizitați de către asistenta socială din Grozești sistematic.

Nici drama Olgăi Chiperi, din Cârnățenii Noi, nu ne-a putut lăsa indiferenți. Femeia crește singură trei copii, însă nu îi putea îngriji din cauza unei probleme grave la coloană. Direct din culisele emisiunii, Olga a fost condusă la spital. A doua zi femeia a fost operată, iar intervenția chirurgicală a trecut cu succes. Împreună cu experții noștri, am reușit să oferim în dar familiei Chiperi electrocasnice, rechizite și haine pentru copii, dar și 20000 de lei, suma care o datora Olga pentru operație.

Credem în magia sărbătorilor de iarnă și vrem să o împărtășim cu cei mai triști decât noi. În această perioadă specială a anului, în platoul nostru au pășit oameni pe care zilnic soarta îi pune la încercare, dar nu se dau bătuți. Minunile se întâmplă, iar visele eroilor noștri au devenit realitate în studioul ,,Vorbește Moldova".

Cunoaștem cât de important este pentru fiecare elev să ducă în spate propriul ghiozdan. De doi ani, echipa Vorbește Moldova, pregătește de școală copiii eroilor emisiuni. De doi ani, mergem la ei cu ghiozdane și rechizite școlare. Asta nu ne-ar fi reușit fără suportul experților noștri, care au donat bani pentru procurarea celor necesare. Ne bucurăm că le-am putut aduce zâmbetul pe buze.

Nina Bobeica din Chișinău, își creștea de una singură cele două nepoate. Femeia se plângea că îi este greu, iar banii abia de le ajung pentru strictul necesar. Povestea acestei bunicuțe a sensibilizat mulți oameni. Mulți dintre telespectatorii noștri s-au mobilizat, iar la scurt timp după emisiune casa lor s-a umplut cu daruri.

Nu am putut trece cu vederea nici povestea lui Denis Chiriac, un tânăr de 18 ani din Florești. Băiatul a rămas imobilizat la pat după ce s-a luat la trântă pe un cârlan. La doar 4 zile de la înregistrarea emisiunii am obținut acordul să îl ducem pe Denis la spitalul ,,Sfânta Treime” din Chișinău. Acolo el a fost examinat și a primit îngrijirile necesare. Înaintea plecării tânărul a primit o vizită de la Stanislav Reniță, luptător K1 și campion mondial. Sportivul, după cum a promis și în platoul ,,Vorbește Moldova”, a venit să-l susțină cu 20000 de lei de donați de campioni și colegii săi.

Și povestea Elenei Rujneac, de 23 de ani, din Chirileni, a emoționat o țară întreagă. Femeia voia să-și elibereze soțul violent din pușcărie pentru că nu avea cu ce își hrăni copiii. Experții noștri, fără nici o ezitare, i-au oferit suport psihologic. După emisiune, am mers acasă la Elena cu produse alimentare și de igienă. Zeci de telespectatorii noștri, la fel, au vizitat-o pe tânăra mamă cu daruri și bani.

Angela Deliu, din Olănești, a fost mutilată de propriul concubin ani de zile, rămânând cheală și fără degete. Disperată, femeia a venit în platoul ,,Vorbește Moldova” să ceară ajutor. Femeia s-a destăinuit și ne-a povestit că trăiește cu frica de fostul soț. La scurt timp după imprimarea emisiunii Angela Deliu a început o nouă viață . Ea a fost plasată într-un centru specializat pentru femeile victime ale violenței domestice. Eroina noastră a beneficiat de asistență medicală, consiliere psihologică și suport juridic.